Matlagning, kokböcker


Koreansk Mat - Kimchi, bulgogi och bibimbap

av Byung-Hi och Byung-Soon Lim
Natur och Kultur, ISBN 9127117618

isbn9127117618_fc_1"Koreansk mat - Kimchi, bulgogi och bibimbap" är skriven av Byung-Hi och Byung-Soon Lim. Systrarna Lim driver restaurang Arirang på Luntmakargatan i Stockholm tillsammans med sin mamma och moster och de delar här med sig av sina bästa recept. Intressant historia kring koreansk matkultur, fakta om smaker och råvaror kombinerat med mycket bra beskrivna recept och fantastiskt fina bilder gör "Koreansk mat" till den absolut bästa svenska kokboken när det gäller kimchi, bulgogi, bibimbap och alla andra koreanska maträtter man kan önska sig! Recepten är anpassade till svenska förhållanden och det finns en lista på var man får tag på olika råvaror och vad man eventuellt kan ersätta dem med. Härligt för oss som inte bor nära Stockholm och det stora utbudet av restauranger där att ändå kunna njuta av denna underbara mat.

Köp på AdLibris
Köp på Bokus

Fem asiatiska kök : vardagsmat från Kina, Korea, Japan, Vietnam och Thailand

av Yukiko Duke
Natur och Kultur, ISBN 9127357317

Pasted GraphicFem svenska familjer med rötter i Asien delar generöst med sig av sina bästa recept – vardagsrätter där råvaran lyfts fram genom den enkla matlagningen. Det är recept med genuina smaker anpassade efter svenska förhållanden.
Klassiska koreanska husmanskosträtter som bibimbap och bulgogi samsas med kinesisk mapu tofu, japansk sukiyaki, vietnamesiska vårrullar och thailändsk tom yam-soppa.

Köp på AdLibris
Köp på Bokus

Flavors of Korea

av Young-sook Ramsay och Deborah Coultrip-Davis
Book Pub. Co., ISBN 1570670536

Pasted GraphicVegetarisk kokbok på engelska med alla koreanska rätter i flera varianter. Olika typer av rätter beskrivs i var sitt kapitel. Inga bilder men ändå ett tilltalande innehåll.

Köp på AdLibris
Köp på Bokus

Dok Suni

av Jenny Kwak och Liz Fried
St. Martin's Press, ISBN 0312192614

Pasted Graphic 1Författaren Jenny Kwak, uppvuxen med koreanska föräldrar i USA, utgår från sin mors matlagningskunnande. Boken innehåller personliga historier och bilder kring koreansk mat förutom recept på alla traditionella rätter. Boken är skriven på engelska. Trevligt upplagd och som extra krydda finns namnet på alla rätter skrivna med hangeul.

Köp på AdLibris
Köp på Bokus

Stora asiatiska kokboken


Läsförlaget, ISBN 9179026028

9179026028Stora asiatiska kokboken innehåller maträtter från länder över hela Asien, med att avsnitt per land eller region. Korea har ett eget avsnitt på 10 sidor med rätter av olika typ. Boken är översatt från engelska. Rätterna har endast svenska namn.

Made with RapidWeaver Made with TextMate Made on a Mac