Matlagning, kokböcker
Koreansk Mat - Kimchi, bulgogi och bibimbap
av
Byung-Hi och Byung-Soon Lim
Natur och Kultur, ISBN 9127117618

"Koreansk mat - Kimchi, bulgogi och
bibimbap" är skriven av Byung-Hi och Byung-Soon Lim.
Systrarna Lim driver restaurang
Arirang på
Luntmakargatan i Stockholm tillsammans med sin mamma
och moster och de delar här med sig av sina bästa
recept. Intressant historia kring koreansk matkultur,
fakta om smaker och råvaror kombinerat med mycket bra
beskrivna recept och fantastiskt fina bilder gör
"Koreansk mat" till den absolut bästa svenska kokboken
när det gäller kimchi, bulgogi, bibimbap och alla
andra koreanska maträtter man kan önska sig! Recepten
är anpassade till svenska förhållanden och det finns
en lista på var man får tag på olika råvaror och vad
man eventuellt kan ersätta dem med. Härligt för oss
som inte bor nära Stockholm och det stora utbudet av
restauranger där att ändå kunna njuta av denna
underbara mat.
Köp på AdLibris
Köp på Bokus
Fem asiatiska kök : vardagsmat från Kina, Korea, Japan,
Vietnam och Thailand
av Yukiko Duke
Natur och Kultur, ISBN 9127357317

Fem svenska familjer med rötter i Asien
delar generöst med sig av sina bästa recept –
vardagsrätter där råvaran lyfts fram genom den enkla
matlagningen. Det är recept med genuina smaker
anpassade efter svenska förhållanden.
Klassiska koreanska husmanskosträtter som bibimbap och
bulgogi samsas med kinesisk mapu tofu, japansk sukiyaki,
vietnamesiska vårrullar och thailändsk tom yam-soppa.
Köp på AdLibris
Köp på Bokus
Flavors of Korea
av Young-sook Ramsay och Deborah
Coultrip-Davis
Book Pub. Co., ISBN 1570670536

Vegetarisk kokbok på engelska med alla
koreanska rätter i flera varianter. Olika typer av
rätter beskrivs i var sitt kapitel. Inga bilder men
ändå ett tilltalande innehåll.
Köp på AdLibris
Köp på Bokus
Dok Suni
av Jenny Kwak och Liz Fried
St. Martin's Press, ISBN 0312192614

Författaren Jenny Kwak, uppvuxen med
koreanska föräldrar i USA, utgår från sin mors
matlagningskunnande. Boken innehåller personliga
historier och bilder kring koreansk mat förutom recept
på alla traditionella rätter. Boken är skriven på
engelska. Trevligt upplagd och som extra krydda finns
namnet på alla rätter skrivna med
hangeul.
Köp på AdLibris
Köp på Bokus
Stora asiatiska kokboken
Läsförlaget, ISBN 9179026028

Stora asiatiska kokboken innehåller
maträtter från länder över hela Asien, med att avsnitt
per land eller region. Korea har ett eget avsnitt på
10 sidor med rätter av olika typ. Boken är översatt
från engelska. Rätterna har endast svenska namn.