Gamjajeon

gam-ja jeon
Gamjajeon (감자전) är potatispannkakor eller rårakor på koreanska - omtyckta av barn! Dippas i sås. Kan serveras som ensamrätt, men i Korea vanligen som sidorätt.

Gamjajeon


4 portioner

Rårakor:
0,5 kg potatis
1 finhackad gul lök
2 ägg
2 msk majsmjöl

Neutral olja (t ex raps) till stekning.

Dipsås:
4 msk japansk soja
2 tsk farinsocker
2 tsk sesamfrön
2 tsk sesamolja
2 tsk risvinäger
1 tsk hackad färsk chili, eller 1/2 tsk torkad

Blanda först ingredienserna till dipsåsen.

Skala och riv potatisen grovt på rivjärn. Blanda med lök, ägg och mjöl. Smaka av med salt och peppar. Stek gyllenbruna små plättar i het stekpanna i olja. Eftervärm i ugn 120 grader medan man steker klart resten.

Ät genom att ta tag i en råraka med ätpinnar och doppa i dipsåsen.




Made with RapidWeaver Made with TextMate Made on a Mac