Japchae

Japchae
Japchae (잡채), även chapchae, är en nudel-
sallad, med eller utan kött, som oftast äts kall. Man kan ta de grönsaker man tycker om!

På bilden vår egen hemgjorda japchae!

Traditionellt sett används potatisnudlar, men det kan vara svårt att få tag på i Sverige. Det går bra med glas- eller risnudlar också. Glasnudlar är gjorda av mungbönor.

Japchae


4 portioner

200 g potatis- glas- eller risnudlar
1 purjolök, eller motsvarande mängd salladslök
1 morot
1 paprika, gul eller röd
några champinjoner eller annan god svamp
200 g färsk bladspenat

2 msk soja
1 msk farinsocker
1 msk sesamolja
2 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar

Om man vill:
150 g strimlat marinerat nötkött (marinad se recept på Bulgogi eller Bibimbap)

olja till stekning (t ex rapsolja)
sesamfrön

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och klipp ev. av nudlarna i kortare bitar. Strimla grönsakerna och woka dem i olja på hög värme. Woka köttet om det ska vara med. Blanda nudlarna med soja, socker, sesamolja, vitlök och svartpeppar. Blanda i grönsaker och ev. kött. Strö över lite sesamfrön. Låt dra 10-15 minuter före servering. Värm om det önskas.

Made with RapidWeaver Made with TextMate Made on a Mac