Nokducheon


Nokducheon (녹두전), är små pannkakor baserade på torkade skalade mungbönor som blötlagts och mixats till en smet. Urgoda att dippa!

Nokducheon


4 portioner

2 dl skalade och torkade mungbönor (köps i koreanska eller asiatiska livsmedelsbutiker)
3-4 salladslökar, hackade
1 näve böngroddar
1 klyfta salladskål
2 msk sesamolja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
svartpeppar

Neutral olja (t ex raps) till stekning

Gör så här:

1. Blötlägg bönorna över natten. Förväll böngroddar och salladskål hastigt i kokande vatten. Strimla kålen. Mixa alla ingredienser till en tjock smet. Klicka ut smeten i het panna med olja. Stek gyllenbruna på bägge sidor. Eftervärm i ugn så att de hålls varma. Servera med dipsås (se recept på t ex Mandu eller Gamjajeon)

Made with RapidWeaver Made with TextMate Made on a Mac