Shigumchi-guk


Shigumchi-guk (시굼치국) är en klar spenatsoppa som kan göras med eller utan kyckling eller köttfärs. Vi har lagt till risnudlar, det är det inte i originalet, men det blir lite matigare så. Superenkelt recept, det tar högst tio minuter! Alla vi har bjudit har älskat denna soppa...

Shigumchi-guk


4-6 portioner

250-300 gram strimlad kycklingfilé eller köttfärs
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk farinsocker
2 msk sesamfrön
3-4 strimlade salladslökar
2 pressade vitlöksklyftor
chilipeppar efter smak

rapsolja

100-150 gram risnudlar (kan uteslutas, ta då lite mindre mängd buljong)

1,5 liter höns-, kött- eller grönsaksbuljong
(Ta gärna en buljongtärning mindre än normalt, soppan kan bli för salt annars med tanke på att den även innehåller soja.)

300-400 gram färsk bladspenat

1. Blanda kycklingen/köttfärsen med kryddor och lök. (Låt gärna marinera 30 minuter, dock ej nödvändigt.) Fräs i olja i en gryta eller stor kastrull. Häll på het buljong och låt sjuda någon minut. Tillsätt risnudlar, sjud ytterligare någon minut. Vänd ner spenaten och låt den bli het men inte koka. Servera!

Made with RapidWeaver Made with TextMate Made on a Mac