Musik, K-pop


Musiken köper du enklast från YesAsia.
Mycket av den moderna koreanska musiken är lättlyssnad popmusik men andra musikstilar, främst hip-hop, syns också på topplistorna. För att lära känna de nu populära artisterna och låtarna kan radioprogrammet KPOP Interactive rekommenderas (ljudkvaliteten är tyvärr inte den bästa). På Arirang TV, som kan ses via Internet, finns också ett program med den senaste musiken, Pops in Seoul.

Många av de koreanska artisterna är produkter av stora musikbolag, bland annat BoA, Shinhwa, S.E.S. och H.O.T. har skapats av bolaget SM Entertainment. Många av dessa artister är också lanserade utanför Sydkorea och når stora framgångar i andra länder i Asien, BoA är nästan större i Japan än i Sydkorea och Shinhwa är mycket populära i till exempel Taiwan.

Det finns naturligtvis mängder av bra koreanska artister, här är bara en snabb introduktion till några.

BoA

Pasted Graphic 2Ett av de största namnen i koreansk popmusik är BoA, eller Kwon Boa som är hennes riktiga namn. BoA är även ett stort namn i Japan och Kina då hon ger ut skivor där hon sjunger på japanska och kinesiska. För den som vill lära känna BoA bättre finns många sidor om henne på Internet, en bra är BoAjjang. Hon gör annat än sjunger också, hon är rösten till Heather i de koreanska och japanska versionerna av På andra sidan häcken (Over the Hedge).

BoA:s senaste koreanska skiva Girls on top har legat länge på försäljningstoppen.

Köp Girls on top på yesasia.com
Bläddra bland allt av BoA på yesasia.com

SG WANNA BE

Pasted Graphic 8En ny trio med R&B-influesenser som fick utmärkelse som bästa nykomling 2004. Nya skivan SG Wannabe vol. 2 är en skiva med typiskt "korea-sound".

Köp på yesasia.com

As One

Pasted Graphic 3As One är en tjejduo som levererar popmusik med R&B- och jazzinfluenser.

Köp på yesasia.com

Shinhwa

Pasted Graphic 7Ett av de största pojkbanden är Shinhwa som har gett ut många skivor med stora framgångar.

Bläddra bland allt av Shinhwa på yesasia.com

Shin Hyesung

Pasted Graphic 5Shin Hyesung är en av medlemmarna i Shinhwa som just gett ut sin första soloskiva. Den har mottagits väl och har haft en låt på topplistan i Sydkorea.

Köp på yesasia.com

Made with RapidWeaver Made with TextMate Made on a Mac